Activiteiten

ACTIVITEITEN IN DE MAAND JULI 

Schrijf je vooraf in via info@dekaaivzw.be of 02/705.14.00. Van harte welkom!

De activiteiten gaan door in De Kaai en zijn gratis tenzij anders vermeld.

 

 

Cinékaai (i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum)


Maandelijks één of meerdere mooie, ontspannende films in De Kaaii.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum  Kom alleen of samen met de (klein)kinderen genieten van een film in De Kaai!


Dinsdag 5 juli, 14 uur: Huisdiergeheimen

Terriër Max en Newfoundlander Duke worden gered door een konijn en een groep achtergelaten dieren. Nu eist het konijn dat Max en Duke ze helpen om wraak te nemen op hun vroegere eigenaren. (Taal: Nederlands, Ondertitels: Frans)


Dinsdag 19 juli, 14 uur: Madagascar

Madagascar gaat over een aantal dieren van de zoo van Central Park in New York die de orde in de stad verstoren en waardoor ze worden teruggestuurd naar waar ze ooit vandaan kwamen. (Taal: Nederlands, ondertitels: Frans)


Wekelijks: · 


Maandagnamiddag na de maaltijd: gezelschapsspellen. Het kan elke dag, maar op maandag in het bijzonder heten we je heel erg welkom voor een spelletje rummikub. ·

 Vrijdag om 13.30 uur is Gio present voor een uurtje yoga. Deelname kost €3. (Wegens de zomervakantie is er geen yoga op vrijdag 1, 8 en 22 juli)· 

Vrijdag om 14 uur: creatief atelier. Elke week knutselen we rond een ander thema.


Tweewekelijks:· 


Normaal organiseren we tweewekelijks een gymsessie. Deze wordt eventjes gepauzeerd in de zomervakantie. We laten jullie weten wanneer de lessen terug beginnen!· 

Op maandag 4 en 18 juli om 14 uur nodigen we je uit voor ons teken– en schilderatelier met Daniël. Basismateriaal is beschikbaar. · 

Twee keer per maand (dinsdag 12 en 26 juli) gaan we ook wandelen. We vertrekken om 13.30 uur aan De Kaai. Waar we naartoe wandelen is nog een verrassing!  Zin om mee te wandelen? Geef een seintje!


Andere activiteiten:


Woensdag 6 juli, 14u: Petanque
Het zonnetje schijnt en de petanquebanen zijn geharkt. Tijd dus om de petanqueballen nog eens boven te halen. Op woensdag 6 juli (maar ook op andere momenten) ben je zeer welkom om een balletje te komen gooien. (Gratis)


Donderdag 7 juli, om 14 uur: Kaartclub
Iedereen is welkom om kaarten te leggen, ervaren kaarters en beginners, dames en heren! Gezelligheid troef!


Maandag 11 juli 2022 om 13u30: ‘Zorg jij ook voor iemand?’ (i.s.m. Samana)
Help je regelmatig iemand die extra zorg nodig heeft? Bijvoorbeeld een chronisch ziek familielid, een buur met een beperking of een dementerende vriend? Dan ben jij een mantelzorger.  Zorgen voor een dierbare wordt vaak als een evidentie gezien, maar het overkomt je soms heel plots. Daardoor durf je wel eens te vergeten dat goed voor jezelf zorgen ook belangrijk is. Kom op maandag 11 juli mee uitwisselen rond dit thema, leren van elkaars ervaring en stilstaan bij hoe we ook voor onszelf kunnen blijven zorgen. 


Woensdag 13 juli, 14 uur: Betty’s betoverende bingo
Speelkaarten, balletjes met cijfers en de deskundige leiding van Betty: meer hebben we niet nodig voor een middag spelplezier! €2,50 voor je eerste Bingokaart (cake inbegrepen) en €0,50 voor elke volgende kaart.


Donderdag 14 juli, 14 uur: Zoete namiddag: Italië

In de maand juni konden we proeven van de Rwandese lekkernijen van Elisabeth. Deze maand is het de beurt aan Olivia en Gaetano om ons te verwennen met Italiaanse gerechten. Om duimen en vingers bij af te likken! Natuurlijk wordt er weer gedacht aan passende drankjes. Deelnemen kost €4. Ook de menu van ‘s middags is aangepast.


Donderdag 21 juli: BBQ op de Nationale feestdag
Vier met ons mee de nationale feestdag met een heerlijke barbecue! Het belooft een fijne en zomerse namiddag te worden! De maaltijd start om 12u. Van harte welkom! Deelnemen kost €15. Inschrijven kan via info@dekaaivzw.be, 02/705.14.00. We vragen om vooraf te betalen ter plaatse in De Kaai of via overschrijving op BE39 7755 9833 4619 met mededeling ‘barbecue’. Inschrijven kan tot vrijdag 15 juli (of totdat het volzet is). Opgelet: deze dag leveren we NIET aan huis!


Woensdag 27 juli, 14 uur: Viking Kubb

Op woensdag 27 juli spelen we Viking Kubb. Dit is een spel voor buiten en wordt gespeeld op een vlak speelveld van vijf bij acht meter. Het is een combinatie van bowlen, petanque en schaken.   


Donderdag 28 juli, 14 uur: Verjaardagsfeest Hiep… hiep… hoeraaaaa! Er is er eentje jarig. Ook in de maand juli vieren we de verjaardagen in De Kaai. Alle jarigen (en eigenlijk iedereen…) nodigen we van harte uit om samen te vieren. Voor de jarigen is er zoals gewoonlijk een cadeautje, een glaasje en een stukje taart. Taart en koffie voor de niet-jarigen kost €3.